17 sep 2020

'Een jaarlijkse gezondheidscheck en eventuele vaccinatie blijven belangrijk, ook in deze bijzondere tijden'

De afgelopen 6 maanden waren voor iedereen zeer ongewoon door COVID-19. Ook voor het team van dierenkliniek VvD waren het intense tijden waarin we geprobeerd hebben om zo goed mogelijk voor jullie dieren te blijven zorgen.
We hebben de afgelopen tijd heel veel ziekte dieren behandeld. Maar het valt ons op dat dat er opvallend minder mensen langskomen met hun hond, kat of konijn voor een jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie.
Dit baart ons toch wel zorgen, want een ‘vaccinatieconsult’ is meer dan snel een prikje geven. Uw dier wordt op dat moment ook helemaal onderzocht en eventuele ziekten of problemen kunnen zo in een vroeg stadium worden opgespoord. Bovendien is de kans op ziekte-uitbraken bij onze huisdieren groter, als een groot deel van de dieren onbeschermd rondloopt. En dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn...
U kan zelf in het vaccinatieboekje controleren of uw dier nog in orde is met zijn vaccinaties. Als u twijfelt, dan mag u gerust bellen, we kijken het graag voor u na.
Wij begrijpen de ongerustheid in deze periode, maar we doen er alles aan om de consultaties zo veilig mogelijk te laten verlopen. We werken na afspraak, mondmaskers en afstand houden is verplicht en we vragen om maximaal met 1 persoon naar de consultatie te komen om het aantal mensen in de wachtkamer te beperken. U kan de concrete maatregelen nalezen op de website.

Archief