Kiki Vleeschouwers
Kiki Vleeschouwers
Dierenarts
Cardiologie, Acupunctuur

Dr Vleeschouwers is mede-oprichter van Dierenartsencentrum De Merode en zet zich al sinds 1987 in om klanten en patiënten zo goed mogelijk te helpen. Ze verzorgt mee de consultaties en u kunt specifiek bij haar terecht voor cardiologie (hartproblemen) en acupunctuur. Ze behaalde haar certificaat voor acupunctuur aan de ‘International Veterinary Acupuncture Society’ (IVAS), na een 2-jarige opleiding in 1997.

Doorheen de jaren heeft ze tal van artikels geschreven voor verschillende tijdschriften (Libelle, Flair, Woef, Gazet van Antwerpen,…), verleende haar medewerking aan het televisieprogramma ‘dierenkliniek’ en schreef zelfs een paar boeken. In haar vrije tijd geniet ze van haar drie zonen, twee katten en twee landschildpadden. Ontspannen kan ze tijdens het diepzeeduiken en yoga.

Brecht Debaes
Brecht Debaes
Dierenarts
Chirurgie, Opthalmologie

Dr Debaes studeerde af als dierenarts gezelschapsdieren in 2005 en startte in Dierenartsencentrum De Merode in 2006. In 2019 werd hij mee zaakvoeder. Hij is erg geïnteresseerd in oftalmologie (oogproblemen), waar hij een uitgebreide opleiding voor volgde aan de Europese school (European school for advanced veterinary studies), maar zijn hart ligt toch absoluut in de chirurgie. Ook hiervoor volgde hij tal van opleiding (onder andere een 4-jarige opleiding van de ESAVS) en congressen. In DAC De Merode is hij dan ook meestal te vinden in de operatiekamer.

In zijn vrije tijd geniet hij van een motoritje en van wandelen met zijn 2 beaucerons Vonkje en Sparkle. 

Katrien Verhoeven
Katrien Verhoeven
Dierenarts
Inwendige problemen

Dr Verhoeven studeerde af in 2006 en startte haar loopbaan bij DAC De Merode in 2012. In 2014 werd ze mee zaakvoerder. Ze staat in voor de gewone consultaties en is vooral geïnteresseerd in inwendige geneeskunde. Hiervoor volgde ze tal van opleidingen (onder andere aan de Europese school (ESAVS)) en congressen en legt zich nu vooral toe op patiënten met inwendige problemen.

In haar vrije tijd kan ze genieten van een goed boek, een uitstapje in de natuur en ook reizen is één van haar passies.

Lissa Lambrecht
Lissa Lambrecht
Dierenarts
Dermatologie

Dr Lambrecht studeerde af in 2003 en startte in 2007 in Dierenartsencentrum De Merode. Haar interesses liggen ongetwijfeld in de dermatologie (huidproblemen). Ze volgde hiervoor een 3-jarige opleiding aan de ESAVS, volgde tal van (Europese) congressen en is actief lid van de vakgroep dermatologie. na een tweejarige studie behaalde ze het 'certificate dermatology' aan de royal college veterinary surgeons (RCVS), universiteit van Liverpool.

Ze is zich ook gaan verdiepen in het titeren van honden (afweerstoffen meten om gerichter te kunnen vaccineren) omdat ze zag dat dit heel veel voordelen had voor honden met een allergie of andere immuun gemedieerde aandoening en is hiervoor het aanspreekpunt binnen DAC De Merode.

Haar vrije tijd brengt ze graag door in haar kattenpension (kattenhotel Wonderland), in de moestuin en met haar honden Vonkje en Sparkle (2 Beaucerons).

Yasmine Van Akeleyen
Yasmine Van Akeleyen
Dierenarts
Echografie, Chirurgie

Dr Van Akeleyen studeerde in 2014 af en startte in 2016 in DAC De Merode. Haar interesses zijn zeer breed en ze is dan ook te vinden in de consultatieruimte, de operatiekamer en de echografieruimte. Haar bijzondere interesse is toch wel echografie en hiervoor volgde ze verschillende bijscholingen; de echografie-opleiding van Neoanimalia (introductie en didactisch parcours), de echografiereeks aan de Ugent en een reeks over echobegeleide puncties  in dap Clos Fleuri.

In haar vrije tijd staan dieren opnieuw op de eerste plaats. Ze kan zich helemaal ontspannen als ze te paard het bos in trekt met haar lieve hond Pie aan haar zijde.

Caroline De Smit
Caroline De Smit
Dierenarts
Consultaties

Dierenarts Caroline is voor velen van jullie geen onbekende. Ze werkte namelijk reeds een paar jaar in dierenartsenpraktijk De Merode (2016-2018). Na nog meer ervaring opgedaan te hebben in een aantal andere praktijken, zijn we zeer blij dat ze terugkeert naar het vertrouwde team! 

Ellen Braeckmans
Ellen Braeckmans
Dierenarts
consultaties

Dierenarts Ellen studeerde af in 2001 aan de Gentse veeartsenijschool te Merelbeke (studierichting gezelschapsdieren). Ze startte haar dierenarts-carrière in Frankrijk, waar ze van 2004-2013 werkte in de streek van de Languedoc-Roussillon. Het rurale milieu leende zich vnl voor jachthonden pathologieën en endemische (zuiderse) ziekten. In 2015 werkte ze al even in Dac De Merode en nu is ze erg blij terug deel uit te maken van ons team.

Carmen Coopmans
Carmen Coopmans
Dierenarts

Dierenarts Carmen Coopmans studeerde af in 2010 en deed al heel wat ervaring op als gezelschapsdierenarts. Zij houdt ervan om tijd te nemen voor haar klanten en patiënten. Ze is sterk geïnteresseerd in complementaire diergeneeskunde en kan jullie, naast traditionele (klassieke) diergeneeskunde, ook meer uitleg geven over titeren (het meten van afweerstoffen in het bloed), fytotherapie (het gebruik van geneeskrachtige planten) en andere natuurlijke aanvullende therapieën. Ze maakt sinds 2023 deel uit van Team De Merode.

Natasja Gosen
Natasja Gosen
Dierenarts

Natasja deed stage in ons dierenartsencentrum en viel direct op door haar enthousiasme en gedrevenheid. Ze is altijd vriendelijk en zet zich voor elke klant en patiënt even hard in. We zijn dan ook blij dat ze voortaan deel uitmaakt van ons team. Ze zal instaan voor de consultaties. In haar vrije tijd brengt ze graag tijd door met haar 2 poezen, Leo en Lou.

Maryna Filina
Maryna Filina
dierenarts

Dierenarts Maryna Filina studeerde af in 2020 en deed al heel wat ervaring op in de praktijk. Ze heeft een grote interesse voor interne geneeskunde en bijzondere dieren. We leerden haar kennen als een vlotte, sociale dierenarts met behoorlijk wat kennis en knowhow. Jullie kunnen haar ontmoeten tijdens de consultaties voor jullie hond, kat en zeker ook voor jullie konijnen en kleine knagertjes.

Anouk Eilers
Anouk Eilers
Dierenarts

Dierenarts Anouk studeerde of in 2022 en volgde een jaar een intensieve training in een grote dierenkliniek. Ze is er dan ook helemaal klaar voor om jullie dieren te helpen. Ze heeft een brede kennis maar is voornamelijk geïnteresseerd in dermatologie en cardiologie. Hierin zal ze zich dan ook komende jaren verder verdiepen. 

Lukasz Branica
Lukasz Branica
Dierenarts
Cardiologie

Dr Branica studeerde af in 2016 en startte in 2019 in DAC De Merode. Hij heeft jaren gewerkt in een dierenkliniek in Limburg waar hij kennismaakte met verschillende disciplines binnen de diergeneeskunde. Nadat hij een brede basis had opgebouwd in de eerstelijnsdiergeneeskunde, heeft hij zich toegelegd op interne geneeskunde en – zijn grootste professionele passie – cardiologie. Momenteel werkt hij aan een ESAVS Cardiology Certificate en volgt talrijke bijscholingen om dieren met hartproblemen zo goed mogelijk te helpen. In DAC De Merode staat hij dan ook in voor de behandeling van de patiëntjes met hart- en longproblemen.

Hij is de trotse eigenaar van een kat en hoopt binnenkort ook een hond te kunnen adopteren.

Kathelijn Vermote
Kathelijn Vermote
dierenarts
Orthopedie, chirurgie

Als freelance chirurg/orthopedist werkt Kathelijn Vermote op locatie bij andere dierenartsen om ingewikkelde ingrepen te doen voor hond en kat. Kathelijn werkt enkel op doorverwijzing. U kan als baasje dus niet rechtstreeks bij haar terecht.
Kathelijn studeerde in 1999 af als dierenarts aan de universiteit diergeneeskunde Gent. De eerste 5 jaar werkte ze als eerstelijnsdierenarts met een bijzondere interesse voor chirurgie. In 2004 begon ze als assistent weke delen chirurgie aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke.

Kort nadien (2006-2010) begon ze aan een vierjarige opleiding tot chirurg bij de ECVS (European College of Veterinary Surgeons) waarin ze de kneepjes van het vak leerde van de besten in Europa.

Wij zijn blij dat ze sinds een paar jaar ook deel uitmaakte van ons team!

Alexandra De Decker
Alexandra De Decker
Dierenarts-assistent
Puppybegeleiding

Alexandra werkt in DAC De Merode sinds 2003. Je kan haar vinden aan de balie, in de hospitalisatie en de operatiezaal. Ze is bijzonder geïnteresseerd in hondengedrag en ze volgde hiervoor dan ook tal van cursussen. U kan met haar een afspraak maken voor de begeleiding van uw pup. Ze helpt u met veel plezier om zonder kleerscheuren doorheen het eerste levensjaar te komen en antwoord op al uw vragen.

Thuis heeft ze haar handen vol met haar honden Maurice (een Cane Corso), Mila (een fox-kruising), 3 katten, 2 konijnen, een haan en 3 kippen. En voor de volledigheid, 3 schatten van kinderen.

Ellen Meysmans
Ellen Meysmans
Dierenarts-assistent
Kattengedrag

Ellen werkt sinds 2011 in Dierenartsencentrum De Merode. De balie, hospitalisatie en operatiekamer zijn haar natuurlijke habitat. Daarnaast heeft ze zich ook verdiept in kattengedrag en behaalde ze in 2017 het Felinova Cat Coach diploma. Klanten met katten met een probleemgedrag kunnen bij haar een afspraak maken voor advies. Dit kan gaan over introductie tussen katten en/of andere huisdieren, verantwoord spelgedrag en speelmateriaal, verrijking, jachtgedrag, onzindelijkheid,….

Ze is uitbater van een klein kattenpension (kattenpension Purr Nature) en heeft zelf twee katten (René en Kroket) en twee kleine kinderen waar ze zoveel mogelijk van probeert te genieten.

Isabelle Joostens
Isabelle Joostens
Dierenarts-assistent

Isabelle werkt sinds 2018 in DAC De Merode en vervult er meerdere taken. Ze is te vinden aan de balie en helpt de dierenartsen, waar nodig.

In haar vrije tijd gaat ze joggen, fietsen en hockeyen of waagt ze zich aan een culinair of muzikaal experiment. Voor vakanties trekt ze gewoonlijk de natuur in, zo kan ze haar batterijen weer helemaal opladen.

Jasmien Suykerbuyk
Jasmien Suykerbuyk
Dierenarts-assistent

Jasmien maakt deel uit van het De Merode - team sinds 2020. Ze deed reeds ervaring op bij een aantal andere praktijken en zal zich nu ten volle inzetten voor de klanten en patiënten van DAC De Merode. Jullie kunnen haar ontmoeten aan de balie en ze helpt ook mee in de operatiekamer en hospitalisatie.

Reizen is haar tweede grote passie. De natuur, nieuwe culturen en nieuwe dieren gaan ontdekken, vindt ze zalig. Ze brengt geregeld tijd door in de klimzaal en ze heeft 3 katten.

Jasmien rust momenteel even uit wegens ziekte. We hopen haar snel terug te zien in de praktijk. Tot het zover is, houden we haar stoel graag warm! 

Arantxa Gutierrez-poo
Arantxa Gutierrez-poo
assistente

Spaans en ook op en top Vlaams :-) maakt Arantxa de sfeer in de praktijk. Jullie kunnen haar ontmoeten aan de balie en in de hospitalisatie waar ze de patiëntjes overlaadt met TLC (tender, loving, care).

Gemma Fisher
Gemma Fisher
dierenarts-assistente

Gemma behaalde haar diploma in 2023 en deed reeds ervaring op in de gezelschapsdierenpraktijk. We leerden haar kennen als een hardwerkende en leergierige meid met het hart op de juiste plaats. We zijn dus erg blij dat ze ons team assistenten vervoegt!